Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

 

 

ThemaTravel.nl is bewust bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), People, Planet & Profit is verankerd in ons bedrijfsproces. Dan kunt u denken aan ons product, innovatie, reiniging, afval, inkoop materialen, energie etc.

 

Enkele voorbeelden wat ThemaTravel.nl zowel op het gebied van MVO doet:

 

– Er wordt zo ver mogelijk gebruik gemaakt van groene energie.

– We proberen restafval zoveel mogelijk te voorkomen door preventie & hergebruik

– Voor de interne papierstroom maken we gebruik van 100% van afgedankt briefpapier.

– In de keten van onze leveranciers proberen we erop aan te dringen van de bewustwording van een duurzaam beleid

– Jaarlijks sponsoren we enkele activiteiten van activiteitcommissies en de plaatselijke verenigingen

 

Wij vinden MVO belangrijk, omdat we MVO innovaties in bedrijfsprocessen willen stimuleren. Dit willen we realiseren door actief samen te werken en onze kennis te delen.

CO2-Compensatie

 

Zonder broeikasgassen zoals CO2 zouden we niet kunnen leven op aarde. Het probleem is alleen dat er door menselijke activiteiten, waaronder de reisbranche, veel te veel CO2 in de lucht komt. Deze uitstoot ligt aan de basis van veel van de grootste milieuproblemen. Gevolg is ondermeer dat de poolkappen smelten en er hele ecosystemen verloren dreigen te gaan.  Veel reizen van Thema Travel vinden plaats in de natuur, daarnaast hebben wij als reisorganisatie een groot hart voor de natuur. Wij willen onze reizigers nu en in de toekomst de kans bieden om te genieten van de mooiste plekken op aarde; ver of dichtbij huis. Tegelijkertijd zit duurzaamheid in ons DNA en realiseren we ons terdege dat we met onze reizen het milieu ook belasten. Per 1 januari 2019 kunt u ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van uw reis te compenseren en waardoor u de verantwoordelijkheid neemt om uw  aandeel in de broeikasuitstoot te vereffenen. 

De compensatie verschilt per reis en bestemming. Globaal zou je kunnen zeggen zo’n 6 euro per persoon voor een Europese vakantie en het dubbele voor een verre reis naar Nieuw-Zeeland.

 

Duurzaam Toerisme


Duurzaam toerisme is niets anders dan reizen en tegelijkertijd rekening houden met milieu, mens, natuur en cultuur zodat reizen in de toekomst ook mogelijk blijft. De reisbranche voelt zich hierbij betrokken. Wij voldoen aan de gestelde verplichtingen conform de eisen van de Stichting Milieuzorg Reisorganisatoren. Duurzaam toerisme is niet alleen iets voor reisondernemingen. U bent als vakantieganger daarbij ook een onmisbare schakel.

 

 

 

Samen met ons krijgt u de mogelijkheid om gezellig, milieubewust en maatschappelijk verantwoord op reis te gaan!