Dagprogramma Fiets Cruise 

Dagprogramma van dag tot dag . . .

 

 

 

Donderdag 28 mei: Arnhem - Nijmegen - Cuijk

We heten u van harte welkom aan boord van de Horizon. De bemanning zal zorg dragen voor uw fiets en uw bagage. Om 9.30 uur gooien we de trossen los en zetten koers naar Nijmegen. Hier begint uw eerste fietsroute. Door het Gelders landschap fietst u in uw eigen tempo naar de aan de Maas gelegen Brabantse Cuijk, waar we ook overnachten. Na het diner heeft u de gelegenheid om de stad te gaan verkennen. (Fietsafstand ca. 55 km)

 

 

Vrijdag 29 mei: Cuijk - Maasbommel

Deze ochtend beginnen we al vroeg aan onze fietstocht naar Maasbommel. Op dit traject is de Maas de grens tussen Brabant en Gelderland. Rond 13.00 uur arriveren we weer bij het schip voor de lunch. Voor de fanatieke fietsliefhebbers is er ‘s middags ook een fietstocht beschikbaar door het Brabantse land. (Fietsafstand ca. 43 en/of 42 km)

 

 

Zaterdag 30 mei: Maasbommel - Heusden

Na het ontbijt staan de fietsen alweer aan wal. De (fiets)bestemming van vandaag is Heusden. De fietsroute loopt onder andere door ’s-Hertogenbosch. De hoofdstad van de provincie Brabant. Vergeet niet om hier een terrasje te pakken in de binnenstad en te genieten van zo’n heerlijke Bossche bol. De gezellige winkelstraten, de terrasjes en de leuke grachten maken dat u wel een hele dag hier kunt verblijven. Maar we hebben nog wat kilometers te gaan dus blijf er niet te lang. (Fietsafstand: ca. 70 km)

 

 

Zondag 31 mei: Heusden - Willemstad

Vandaag staat er een pittige afstand van zo’n 75 kilometer op het programma. We bevinden ons inmiddels in West-Brabant. De eindbestemming van vandaag, Willemstad, is één van de best bewaarde vestingsteden van Nederland. De gehele stad wordt omringd door vestingwallen. Binnen de wallen staan interessante gebouwen zoals het Arsenaal, het voormalige stadhuis en het Mauritshuis. (Fietsafstand 75 km)

 

 

Maandag 1 juni: Willemstad - Dordrecht

Onderweg naar Dordrecht komen we al fietsend bij het Nationaal Park de Biesbosch. Een uniek natuurgebied met een zoetwatergetijde. Hier kunt u deelnemen aan een rondvaart(*). Tijdens de vaartocht doorkruist u de Brabantse Biesbosch met zijn prachtige natuur. Doordat de polder deels onder water staat, ontdekt u hier allerlei bijzondere vogels. (Fietsafstand 45 en/of 50 km)

 

 

Dinsdag 2 juni: Dordrecht- Schoonhoven

Vanaf Dordrecht fietsen we eerst naar Kinderdijk. De 19 molens hadden onder andere de functie om het water in de polders op peil te houden. Daarna vervolgen we de fietstocht naar het zilverstadje Schoonhoven. ‘s Avonds zal u door de kapitein worden uitgenodigd voor het Captains Dinner. (Fietsafstand ca. 50 km)

 

 

Woensdag 3 juni: Schoonhoven - Arnhem

Met flink wat kilometers in de benen komt aan deze mooie reis een einde. Om 14.00 uur arriveren wij weer aan de kade in Arnhem en nemen wij afscheid van u.

 

 

Eigen fiets of huren?

U kunt uw eigen fiets meenemen tijdens de fietscruises. Aan boord kunt u de accu van uw elektrische fiets opladen. Alle fietsen worden met zorg behandeld. Wilt u liever een fiets huren? Dat kan ook. Geef dan wel bij boeking het juiste type en de goede maat door. Het huren van een luxe toerfiets kost € 75,- per week. Een E-Bike € 125,- per week.