Extra informatie wandelreizen

 

 

 

Reisbescheiden

Uiterlijk één week voor vertrek ontvangt u de reisbescheiden per post en/of e-mail. Indien u heeft aangegeven uw reisbescheiden per mail te willen ontvangen, vragen wij u vriendelijk deze uit te printen en mee te nemen op reis.

 

 

Beste reistijd

Voor een geslaagde wandelvakantie reist u het beste in het voorjaar en het najaar. De zomermaanden mijden wij vanwege hitte en drukte. Eind juni tot en met begin september kan het flink warm zijn in de landen rond de Middellandse Zee, mocht uw wandelvakantie in deze periode vallen dan passen wij het wandelprogramma waar nodig aan.

 

Met name vroeg (april) en laat in het seizoen (oktober) kan er af en toe een bui vallen, er blijven echter voldoende zonnige en droge dagen over.

 

 

Geld op reis

Voor persoonlijke uitgaven ter plaatse (lunches, drankjes ect.) dient u te rekenen op ca. € 100,-. Afhankelijk van de bestemming van uw wandelreis,  kan het zijn dat er geen PIN mogelijkheid ter plaatse is. Zorg in dat geval dat u op het vliegveld wat geld pint.

 

 

Kinderen

Onze wandelreizen zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar die beschikken over een gemiddelde conditie. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen wij helaas niet toelaten op onze wandelreizen.

 

 

Niveau

Tijdens de wandelingen lopen wij onder leiding van een gids in een rustig tempo met onderweg voldoende tijd om te genieten van de fraaie panorama's en de natuur om ons heen en natuurlijk kunt u e.e.a. onderweg vastleggen op de gevoelige plaat. Vergeet daarom uw foto toestel niet. De wandelduur ligt gemiddeld tussen de twee en vijf uur afhankelijk van de lengte van de route. Afhankelijk van de gekozen bestemming klimmen en dalen we gemiddeld tussen de 100 en 300 hoogtemeters.

 

Iedereen die een redelijke wandelconditie heeft kan aan alle wandelingen van onze wandel vakanties meedoen.

 

Het is belangrijk dat u stevige en ingelopen (berg)wandelschoenen (categorie A/B) mee neemt met dikke (profiel-)zolen. De wandelingen duren altijd slechts een deel van de dag, ook kunt u besluiten om een dag niet mee te lopen.

 

De gekozen wandelpaden en weggetjes zijn over het algemeen goed begaanbaar, maar kunnen soms stenig en af en toe steile stukken bevatten. Daarnaast zijn er soms (verbinding) stukken over rustige asfaltweggetjes onvermijdelijk.   

 

 

Uitrusting

Voor een geslaagde wandel reis is het belangrijk dat u over een goede uitrusting beschikt. Voor de excursies en wandelingen dient u een draagrugzak te hebben met voldoende ruimte voor een lunch, een grote drinkfles, fruit, een (regen)jasje en eventueel een fototoestel en/of smartphone.