Tips om vliegangst te voorkomen

Ben je voordat je gaat vliegen een beetje zenuwachtig of het de last van vliegangst? Een ding is zeker, je bent niet de enige ... 

 

Lees hieronder enkele tips om jouw vliegangst te verminderen.

 

1) De dagen voorafgaand aan de reis geven vaak meer angst dan de vlucht zelf. Het is daarom belangrijk om je om de leuke dingen te focussen zoals de bestemming en de vakantie zelf.

 

2) Als je al vliegangst hebt is het beter om je angst onder ogen te zien en vooral niet allerlei dingen over vliegangst op het internet op te zoeken. Dit werkt vaak nog meer angst in de hand.

 

3) Zorg voor afleiding tijdens de vlucht zelf. Neem een boek mee, download een film of koop een tijdschrift. Gewoon iets om je af te leiden en/of bezig te houden tijdens de vliegreis.

 

4) Er iets niets mis met vliegangst. Als het niet lukt om er vanaf te komen, dan kun je het maar beter accepteren. Dit betekent natuurlijk;ijk niet dat je de catastrofische gedachten de overhand moet geven maar maak je ook niet druk over het feit dat je wat stress hebt om te reizen.

 

Wil je meer weten over vliegangst of zelfs een cursus volgen om dit te overwinnen? Kijk dan eens op onderstaande website:   Vliegangst ?