Ga mee naar dé feestweek van het jaar!

Bezoek de mooiste Kerstmarkt van Europa !

 

Kerst in Düsseldorf

Als het om kerstmarkten gaat, is Duitsland the place to be. In veel Duitse steden kun je vanaf eind november genieten van gezellige kraampjes met oude ambachten, gluhwein en zoetigheid. Er zijn echter een paar steden die het groots aanpakken en Dusseldorf is daar een van. Als je houdt van de gezelligheid van een kerstmarkt dan mag je de kerstmarkt van Dusseldorf echt niet missen!

 

Elk jaar is het centrum van Dusseldorf omgebouwd tot gezellige kerstmarkt. Op de kerstmarkt kun je dagelijks terecht van 11.00 tot 20.00. Op vrijdag en zaterdag is de kerstmarkt in Düsseldorf een uurtje langer open.

 

Wat de Kerstmarkt van Düsseldorf zo gezellig maakt

Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke gluhwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd. De schitterende kerstverlichting leidt u naar de volgende kerstmarkt. Elk plein heeft een geheel eigen karakter. Zo zijn de kraampjes op de Marktplatz in dezelfde historische stijl neergezet als de pandjes in de omgeving. Het ruiterstandbeeld van Jan Wellen laat zin kritische blik over de feestvreugde gaan. De kerstmarkt op de Heinrich-Heine Platz is geheel in jugendstil stijl. Zo is elke kerstmarkt weer heel anders. Zes verschillende stijlen in 1 stad in combinatie met de gezellige kroegjes en restaurantjes in de omgeving is dat wat de kerstmarkt in Dusseldorf zo bijzonder maakt.

 

De Kerstmarkt van Düsseldorf is verkozen tot beste Kerstmarkt van Europa

 

De verschillende winkelstraten aan de Konigsallee zijn ook versiert. Er zijn 3 galeria-kaufhof in de stad waar de voornaamste Am Wehrhahn en aan Konigsallee zijn . Deze aan Konigsallee is wel de mooiste. Op de gemeenschapelijke 'Weihnachtsmarkt Nordstrasse' is sinds 18jaar het middelpunt voor jong en oud . De kerstmarkten liggen in het oude centrum (altstadt) . De traditionele markt is er aan het stadhuis , een originele engeltjesmarkt aan de Heinrich-Heine-Platz met een sneeuwdorp ernaast . Alle kerstmarkten liggen op wandelafstand .

 

Waar vindt ik de verschillende markten?

 

De kerstmarkten in Düsseldorf staan op 6 verschillende locaties. Ze strekken zich uit vanaf Altstadt (de oude binnenstad) tot in Stadmitte. De totale afstand die je moet lopen om alle kerstmarkten te bezoeken is ongeveer anderhalve kilometer. We zetten ze hieronder van west naar oost op een rijtje:

 

– Marktplatz: voor het Rathaus staan ruim dertig kraampjes in een cirkel opgesteld. Dankzij de prachtige gebouwen die de markt omringen ontstaat er een heerlijke kerstsfeer. Op de hoek van de kerstmarkt op de Marktplatz staat een draaimolen van bijna een eeuw oud.


– Flinger Strasse / Marktstrasse: vanaf de kerstmarkt op de Marktplatz kun je via de kraampjes in de Marktstrasse naar de Flinger Strasse lopen. Deze kerstmarkt sluit dus eigenlijk bijna naadloos aan op de eerste kerstmarkt. Deze kerstmarkt telt zo’n 24-25 kraampjes. Omdat de in een rij opgesteld staan tussen de gewone winkels is deze kerstmarkt iets minder sfeervol dan de andere kerstmarkten volgens onze persoonlijke mening. Het voordeel van deze kerstmarkt is dat het op de looproute ligt naar de derde kerstmarkt van Düsseldorf: de kerstmarkt aan Heinrich-Heine-Platz


– Heinrich-Heine-Platz: de kerstmarkt op dit plein is met 45 kramen de grootste kerstmarkt van Düsseldorf. Fraai element is het wijnpaviljoen dat verhoogd in het midden van het plein staat. Van hieraf heb je een mooi uitzicht over de kerstmarkt. De meeste mensen zien deze kerstmarkt als de hoofdkerstmarkt van Düsseldorf.


– Stadtbrückchen: op slechts tweehonderd meter van de kerstmarkt op het Heinrich-Heine-Platz staat de kerstmarkt op de binnenplaats van het Wilhelm-Marnixhuis. Vanwege de sfeerverlichting heeft deze kerstmarkt de bijnaam Sternchenmarkt (“Kleine Sterrenmarkt”). Omdat deze ruim 25 kramen tellende kerstmarkt op een binnenplein staat, ontstaat er een intieme sfeer.


– Schadowplatz: met ruim dertig kramen is de kerstmarkt op Schadowplatz wat betreft grootte de tweede van Düsseldorf. Deze kerstmarkt heeft een duidelijk ander decor dan de eerste vier, wat veroorzaakt wordt door de modern vormgegeven gebouwen die aan dit plein staan. De sfeervolle kraampjes vormen zo een fraai contrast met het strakke design van de omgeving. Deze kerstmarkt ligt op tien minuten wandelen van de kerstmarkt op de Heinrich-Heine-Platz.


– Gustaf-Gründgens-Platz en Schadowstrasse: twee locaties in het nieuwe deel van het centrum die samen één kerstmarkt vormen. Kinderen zijn vooral dol op de kerstmarkt op de Gustaf-Gründgens-Platz. Dat is vooral vanwege de ijsbaan waar tijdens en ook nog na de kerstmarkt geschaatst kan worden. De ijsbaan is alle dagen tot tien uur ‘s avonds geopend. Op deze kerstmarkt is er tevens een activiteitentent voor kinderen en staat er een draaimolen.

 

Supergezellig en er is heel veel te zien

 

UNIEK !


ff lekker genieten !!

 

Gekozen tot de mooiste Kerstmarkt van Europa - Kerstmarkt Düsseldorf

Supergezellig ..


Geopend van 30 november tot 30 december voor al uw kerstinkopen

Kerstmarkt Düsseldorf


Kerstcruise TvO moet je mee maken met wervelende kerstshow aan boord van de Rembrandt van Rijn

Dit moet je meemaken


Toppers van Oranje Muziekreis Turkije 2021 met spectaculaire vuurwerkshow

Heerlijke kerstsfeer